Evenementen vandaag te doen 2024

Beurzen in 2024

Klik hier voor markt evenementen in juni.Auto Motor Fiets Wandel Vakantie Beurs Aanmelden

Expositiehal

Een expositiehal is een gebouw of een ruimte waar exposities kunnen worden gehouden. Het gaat om grote, ruime openbare gebouwen, waar ruimte is voorzien om grote massa's bezoekers toe te laten, exposities in te richten of evenementen te organiseren. Dit kunnen zowel publieke als private sociale of zakelijke organisaties zijn. De meeste expositiehallen liggen in de buurt van grootstedelijke gebieden, en een vlotte bereikbaarheid via de weg en het openbaar vervoer wordt verzekerd.

* Autotron Expodome (Rosmalen;
* Brabanthallen 's-Hertogenbosch, ('s-Hertogenbosch);
* FEC (Leeuwarden);
* Jaarbeurs Utrecht, (Utrecht);
* PBH (Zuidlaren);
* RAI Amsterdam, (Amsterdam).

Brabanthallen 's-Hertogenbosch

De Brabanthallen 's-Hertogenbosch zijn een groot beurscomplex in de Nederlandse stad 's-Hertogenbosch, waar jaarlijks diverse beurzen, evenementen en concerten worden georganiseerd. De Brabanthallen 's-Hertogenbsoch zijn onderdeel van Libéma, een exploitant van beurshallen. Het zijn de op twee naar grootste beurshallen van Nederland, alleen de RAI in Amsterdam en de Jaarbeurs in Utrecht zijn groter. Het complex ligt op de hoek van de Oude Engelenseweg en de Diezekade.

Brabanthallen evenementen:

* Tuinidee
* Bouwbeurs Zuid

RAI Amsterdam

De RAI of Rijwiel en Automobiel Industrie is een belangenvereniging voor de (Nederlandse) auto- en fietsindustrie.
Opgericht in 1893 als RI (Rijwiel Industrie) door een aantal rijwielfabrikanten, werd de vereniging opgericht om wildgroei aan verschillende rijwieltentoonstellingen in allerlei plaatsen te voorkomen en de daarmee verbonden kosten te drukken.
De eerste tentoonstelling vond plaats in het Paleis voor Volksvlijt in 1895. In 1900 werd de naam RI in RAI veranderd, omdat veel fietsfabrikanten inmiddels ook auto's fabriceerden.
De RAI zelf heeft zich verlegd als belanghebbende van de auto- en fietsindustrie naar een tentoonstellings- en congresorganisatie.
Elk jaar worden er circa 50 internationale congressen en 70 beurzen gehouden. De RAI heeft een totale oppervlakte van 87.000 m en is voorzien van 22 congreszalen. De grootste evenementenhal biedt plaats aan 12.900 zitplaatsen.

RAI evenementen

* de AutoRAI
* de BouwRAI
* de European Roadshow (voorheen de Bedrijfsauto RAI)
* de Firato
* de Huishoudbeurs
* de HISWA
* Jumping Amsterdam
* de MotorRAI
* de PC Dumpdag
* Art Amsterdam
* de Miljonair Fair
* de Fiets en Wandelbeurs
* inQontrol

Autotron Rosmalen

Autotron Rosmalen is een beurscomplex in Rosmalen. Het beurscomplex is gevestigd, waar voorheen het attractiepark Autotron was gevestigd. Het attractiepark is reeds gesloten, de autocollectie is overgegaan naar Louwman Collection in Raamsdonksveer.
In het Expodome worden vooral beurzen en evenementen georganiseerd gericht op automobielen en/of motoren. Tevens wordt er ook het Ordina Open gehouden. In 2007 werden ook de wereldkampioenschappen darts georganiseed.


WTC Leeuwarden

WTC Leeuwarden is het grootste beurscomplex van Friesland. het huidige World Trade Center is gestart als een tentoonstellingsbeurs en als veemarkthal. Tegenwoordig is het een van de grootste beurscomplexen van Nederland met 34.000m2 ruimte. En de groei is er nog niet uit, vanwege de bouw van een hoteltoren en nog meer beursoppervlakte. Ook worden hier diverse evenementen gehouden zoals exposities en muzikale evenementen.

WTC Beurzen & Evenementen:

* Boot Holland - Tijdens de eerste watersportbeurs van het jaar wordt het watersportseizoen geopend.
* Horesca - al 46 edities met info over de Horeca (voorheen in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren
* HuisTuin - Een beurs met inoviteiten over wonen en tuinieren
* Caravana - Al 48 edities met informatie over kamperen en caravans. (tevens voorheen in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren)
* Vrouw - een nieuwe beurs voor de dynamische, slimme en trendy vrouw

Ook heeft het WTC een aantal muzikale evenementen:

* Puur Hollands - Echt een Hollandse feestavond met Nederlandse Artiesten
* Fryske Music Night tijdens dit muzikale evenement worden artiesten uitgenodigd om hun hit(s) in het Frysk te zingen, onder begeleiding van de afgelopen jaar Boulevard. Hoogtepunt van afgelopen jaar Dana Winner zong het nummer Ik Hou van Jou (cover van Maribelle) in de Friese taal.


Jaarbeurs Utrecht

De Jaarbeurs Utrecht is een gebouwencomplex voor grootschalige evenementen in de Nederlandse stad Utrecht.
Hier worden vele verschillende beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen gehouden, onder andere de vakantiebeurs, de Studie Beurs, Masterbeurs, KreaDoe, de 50PlusBeurs en de Motorbeurs.
Jaarlijks komen hier ongeveer vier miljoen bezoekers. De beurs beslaat 30 hectare grond en 12 hallen[1]. De Jaarbeurs Utrecht ligt tegenover het Centraal Station en winkelcentrum Hoog Catharijne aan het Jaarbeursplein, waar ook het Beatrix Theater is gelegen.
 

Huis Tuin Boot Caravan Bouw Beurs Toevoegen